Допълнителни задачи

Отделен форум специално за проект SETI@Home.
Правила на форума
BOINC България форум правила

Допълнителни задачи

Мнениеот Valeri » 04 Апр 2010 12:16

Здравейте, сравнително от скоро ползвам BOINC, така че моля да ме извините за некомпетентността... Въпроса е, че като ми работеше на стария комп, програмата изпълняваше само една задача на SETI, сега, когато я инсталирах на новата машина, се пускат по две задачи едновременно, работещи за приложенията SETI@home Enhanced и Astropulse. Тъ мисълта ми е как да ги огранича, така че да работи само по 1 задача и да не се налага всеки път да ги спирам ръчно. :think:
Valeri
Регистриран
Регистриран

Re: Допълнителни задачи

Мнениеот alfa » 10 Апр 2010 16:27

Здравейте,

Искате да работи само по една задача наведнъж или просто само да работи по единия вид SETI@Home и не Astropulse?

Предполагам че новият ви компютър е с дву ядрен процесор и за това изчислява по две задачи наведнъж, ако искате само да използва 1 ядро за изчисления а другото да остане освободно, пробвайте създавайки празен файл с име и разширение cc_config.xml в директорията на BOINC.

При Windows XP това се намира в C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\BOINC
При Windows VISTA/7 трябва да се намира в C:\ProgramData\BOINC\

След създаването на файла моля вкарайте следното и запазете промените:

Код: Избери целия код
<cc_config>
    <options>
          <ncpus>1</ncpus>
    </options>
</cc_config>

После отворете BOINC клиента и там под Advanced изберете опцията Read configuration file

Ако просто искате да изпълнява задачи само от SETI предполагам това трябва да се отбележе в профила ви при сайта на SETI@Home, за да приема само задачи на сети и не на бета проекта Astropulse.

Надявам се тази информация да ви се окаже полезна и извинете за късният отговор.

П.С. Ако възникне проблем при зареждането на конфигурационния файл, просто го изтрийте и BOINC клиента ще зареди старите настройки.

Поздрави
Изображение WCG значки: Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
alfa
Администратор
Администратор

Назад към SETI@Home